Omzwervingen mei 2011

Begin mei 2011 vertrek ik met mijn Contessa 32 voor minimaal vier weken. De bestemming kan variëren van verwaaid liggen op de Zeeuwse wateren, scharrelen langs de Engelse oostkust, tot de Ierse zee of het Caledonian Canal. Ik zie wel waar de wind mij brengt en hoe mijn pet dan staat.

Het doel is eigenlijk niet eens om ergens te komen. Ik wil langere tijd alleen zijn met mijn kleine scheepje in een fijn water. Voor anker gaan, ergens in een stille hoek. En een paar dagen achtereen op zo’n plek bivakkeren, met zat eten en drinken (ik houd van het leven hoor), een kacheltje op petroleum voor de koude avonden, een ankerlichtje op petroleum (om de accu te sparen), veel boeken, een waslijst aan klusjes, een iPhone (voor muziek, 2e navigatie, en nood), en pen en papier.
Ik laat hier nog wel weten hoe het mij vergaat. Eerst ga ik de wal op voor een behandeling van het onderwaterschip. Ook wil ik de afsluiters soepel maken en al het vuil er uitbenen, het roer nalopen, en hier en daar wat osmoseblaasjes wegwerken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.